Saldžiųjų apelsinų aliejus
citrus aurantium dulcis

Apelsinų eterinis aliejus
Apelsinų eterinis aliejusApelsinų eterinis aliejusOrange essential oil
Įvertinimas
5 iš 5
atsiliepimai (1)
Normalizuoja odos riebumą, rekomenduojamas sausos nugairintos ir suskilinėjusios odos priežiūrai; naikina nemalonius kvapus.
55 pagal 1 pirkėjo įvertinimą
(1 kliento atsiliepimas)
Išvalyti
Kiekis

Sudėtis: 100% grynas apelsinų eterinis aliejus.
INCI: citrus aurantium dulcis oil.

Šis apelsinų eterinis aliejus išgautas šalto spaudimo metodu iš šviežios saldžiųjų apelsinų Citrus aurantium L. var. dulcis žievės.

Kilmės šalis: Brazilija.
Sertifikatas: ekologiškas.
Kvapas: šviežias, citrusinis.
Kontraindikacijos: individualus citrusinių kvapo netoleravimas. Sergantiesiems epilepsija, nėščiosioms – elgtis kuo atsargiau. Gali sukelti alergines reakcijas arba tiesiog padidinti odos jautrumą. Didina odos jautrumą UV spinduliams. Nebūkite saulėje keletą valandų po masažo su šiuo aliejumi. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!
Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą vėsioje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Apelsinų medžių gimtinė skaitoma Kinija, kur juos kultivuoja nuo senų laikų. Europoje apelsinas tapo žinomas Aleksandro Makedoniečio žygio į Indiją (326–325 m. pr m. e.) dėka. Bet šis vaisius Europoje buvo įvertintas tik XVI amžiuje, kada portugalai jūra pradėjo vežti vaisius ir apelsinų medžių sodinukus.

Apelsinų eterinis aliejus – puikus oro gaivintojas, kvepintojas, antiseptikas. Naikina nemalonius kvapus.

Apelsinų eterinis aliejus plačiau naudojamas aromaterapijoje esant nerimui, nervingumui, susijaudinimui, vaikų ir suaugusiųjų nemigai. Turi raminantį, nuotaiką keliantį ir balansuojantį poveikį. Apelsinų eterinio aliejaus naudojimo efektas labai priklauso nuo aliejaus kokybės. Aliejaus kokybė priklauso nuo keleto faktorių: auginimo, žaliavos paruošimo, gamybos būdo/technologijos ir vėlesnio apdorojimo, laikymo sąlygų. Kosmetikoje, geriausia naudoti apelsinų eterinį aliejų išgauta šalto spaudimo metodu iš šviežios saldžiųjų apelsinų žievės.

Apelsinų eterinis aliejus tinka visų tipų odai, normalizuoja odos riebumą. Jis suteikia odai elastingumą, stimuliuoja raukšlių mažinimą, turi balinantį poveikį. Mažina uždegimą ir išbėrimus, minkština odą. Puikus odos epidermio tonikas.

Saldžiųjų apelsinų eterinis aliejus puiki priemonė riebiai, spuoguotai odai, nes balansuoja sebumo gamybą. Valo poras, šalina pospuoginius randus, stiprina epidermį, odos elastingumą.

Apelsinų aliejus regeneruoja sausą odą, drėkina ją, gerina kraujotaką, stiprina epidermį, skatina naujų ląstelių augimą.

Brandžiai odai – apelsinų aliejus padeda lyginti raukšles, mažina raumenų įtampą ir veido raukšlių gylį, drėkina odą.

Apelsinų aliejus stimuliuoja limfos apytaką, mažina patinimą, turi stiprų anticeliulitinį poveikį. Veiksminga priemonė nuo pleiskanų, tinka sausiems plaukams.

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 3-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, vynuogių sėklų ar kt.)
✓ masažui – 4-5 lašus apelsinų eterinio aliejaus sumaišyti su 1-2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus (migdolų, simondsijų (jojoba)).
✓ voniai – 5-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ pirtyse ir saunose – 5-10 lašų apelsinų eterinio aliejaus įlašinti į 500 ml karšto vandens indą.

Talpa

10 ml, 5 ml

1 atsiliepimas – Saldžiųjų apelsinų aliejus

  1. 5 iš 5

    :

    nerealiai skaniai kvepia, labai patiko :)

Pridėti atsiliepimą