Eukaliptų aliejus
eucalyptus globulus

Įvertinimas
5.00
atsiliepimai (3)

Lengvo, vėsinančio, gaivaus su medienos kamparo nata aromato, kuris greitai pašalina nuovargį, apatiją, mieguistumą ir padidina produktyvumą. Tinka probleminės odos priežiūrai, esant spuogams ir išsiplėtusioms poroms, slenkantiems plaukams, pleiskanojančiai galvos odai. Žymus savo savybe atbaidyti vabzdžius.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): eucalyptus globulus oil (100% grynas ekologiškas eukaliptų eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Ispanija.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: eukaliptų eterinis aliejus išgautas garų distiliavimo būdu rutulinių eukaliptų Eucalyptus globulus šviežių lapų, po to aliejus rektifikuotas. Rektifikacijos metu pašalinama žemesnėje temperatūroje verdanti frakcija, kurią sudaro aldehidai. Jie turi nemalonų kvapą ir gleivines veikia erzinančiai.

Kvapas: stipraus aitraus šaltoko kvapo, su kamparo prieskoniu.

Rutulinis eukaliptas Eucalyptus globulus – tai nuolat žaliuojantis medis, užaugantis iki 50 metrų aukščio. Lapai platūs, rutulio formos, išsidėstę šonu į saulės šviesą. Žiedai balti. Eukalipto tėvynė – Tasmanija. Eukalipto lapai buvo sukami į cigaretes ar cigarus ir rūkomi sergant bronchine astma ar kitomis kvėpavimo sistemos ligomis. Aborigenai šį augalą vartojo jau labai seniai įvairioms ligoms gydyti, o į Vakarus jis pakliuvo tik XIX amžiuje, Melburno botanikos sodo direktoriaus dėka ir netrukus išpilto po visą Šiaurės Ameriką ir pietinę Europos dalį.

Eukaliptų aliejus vienas populiariausių ingredientų, kuriuos naudoja farmacijos įmonės gaminant priemones, lengvinančias kvėpavimą. Šis aliejaus naudojamas ir kitose srityse. Eukaliptų eterinis aliejus žymus kaip repelentas ir naudojamas mišiniuose vabzdžių atbaidymui. Jo sudėtyje yra medžiagų, turinčių antiseptinių savybių, todėl gali būti naudojamas vonioms, kojų vonelėms bei patalpų oro gryninimui. Puikiai pašalina nemalonius kvapus.

Eukaliptų aliejus naudojamas kosmetikos gaminiuose, kad pagerinti odos būklę esant spuogams, išsiplėtusioms poroms, slenkantiems plaukams, pleiskanojančiai galvos odai.

Eukaliptų eterinis aliejus itin populiarus ir aromaterapijoje. Dažniausiai naudojamas gryninti ir taurinti patalpų orui.

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 7-10 lašų eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, vynuogių sėklų ar kt.)
✓ masažui – 4-5 lašus eukaliptų eterinio aliejaus sumaišyti su 1-2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus (alyvuogių, migdolų, kviečių daigų).
✓ voniai – 4-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ pirtyse ir saunose – 5-7 lašus eukaliptų eterinio aliejaus įlašinti į nedidelį karšto vandens indą.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Eukaliptų eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

  1. rena.nakutiene

    Aciu. Produktas puikus.

  2. rena.nakutiene

    Puikus aliejus. Dėkoju.

  3. Violeta

    Intensyvaus kvapo. Patiko.

Pridėti atsiliepimą