Palmarozų aliejus
cymbopogon martinii

Akcija!

Jo gėlių aromatas sudėtingas, primenantis pelargoniją ir rožę, gaivus ir saldokas, su arbatos nata, suteikia optimizmo ir atpalaiduoja. Vertinamas parfumerijoje ir kosmetikoje esant sausai, brandžiai, hiperpigmentuotai odai.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): cymbopogon martinii oil (100% grynas ekologiškas palmarozų eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Indija.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: eterinis aliejus išgautas vandens distiliacijos metodu iš imbierinių citrinžolių Cymbopogon martinii var. motia žolės.

Kvapas: saldokas, gėlių, vėsokas, primena pelargoniją ir rožę su citrusinėmis užuominomis.

Šis eterinis aliejus išgaunamas iš laukinės žolės, kurią šienauja prieš pat žydėjimą. Išskiriamos dvi augalo rūšys – “motia“ ir „sofia“, iš jų “motia“ daugiau vertinama savo malonesniu aromatu. Dėl primenančio rožę kvapo, anksčiau nesąžiningi eterinių aliejų pardavėjai net mėgdavo itin brangų rožių aliejų skiesti palmarozų aliejumi. Iš tikrųjų jų aromatai puikiai dera. Bet kam pažįstamas palmarozų aliejaus kvapas, lengvai atpažins jo nata nekokybiškame produkte.

Palmarozų aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje, tai labai populiari kvapioji medžiaga muilui, dušo geliams, bei parfumerijai.

Didelis palmarozų aliejaus kiekis kosmetikos priemonėse turi odą šviesinantį poveikį, nes jis lėtina tirozinazės fermento aktyvumą, dalyvaujančio odos pigmento melanino gamyboje [1]. Puikus aktyvus priedas kosmetikai nuo hiperpigmentacijos, tinka brandžiai odai sumažinti senėjimo požymius ir raukšlių matomumą. Palmarozų aliejus padės išlyginti odos spalvą ir atgauti skaistesnę tolygios spalvos odą. Šis aliejus puikiai tinka aknės pažeistai odai, nes padeda normalizuoti odos mikroflorą, reguliuodamas kai kurių patogeninių mikrobų kiekį [2], Tačiau palmarozų aliejus gali padidinti odos riebalų išsiskyrimą ir pagrinde rekomenduojamas sausai odai norint normalizuoti vandens ir riebalų balansą.

Citrinžolių gentis garsus savo repelento savybėmis, todėl nenustebina tai, kad iš imbierinės citrinžolės išgaunamas palmarozų aliejus irgi sulaukė dėmesio tyrimuose dėl jo repelento savybių. Buvo aptikta, kad šis aliejus – nuodai kai kuriems erkių rūšims [3] ir milčiams, kurie gadina saugomus miltų ir grūdų produktus [4].

Aromaterapijoje palmarozė – geras antidepresantas [5], keliantis nuotaiką ir slopinantis stresą. Rekomenduojame palmarozų aliejų išbandyti namų aromatizavimui, įlašinus į eterinių aliejų garintuvą.

Naudojimas:
✓ veido, kūno priežiūrai (nenuplaunamos priemonės) – 3-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – argano, simondsijų ar kt.)
✓ nuplaunamoms priemonėms – 3-7 lašus eterinio aliejaus į 10 g pagrindo (šampūno, muilo)
✓ veido kaukėms – 5-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 3 šaukštais molio ir vandens (arba hidrolato)
✓ voniai – 5-8 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Odos priežiūrai nenaudoti gryno aliejaus. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Palmarozų eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Palmarozų aliejus”