Rytų Indijos santalmežių aliejus
amyris balsamifera

Įvertinimas
5.00
atsiliepimai (1)

Saldoko, egzotiško, balzaminio su medienos nata aromato, palankus geriems sapnams, intuicijos atskleidimui, skatina kūrybiškumą, padeda susidoroti su spontaniškumu, impulsyvumu. Kosmetikoje naudojamas šerpetojančios, sausos, jautrios ir linkusios sudirginimui odos priežiūrai, vertinamas dėl raminamojo poveikio. Puikiai tinka riebiai odai, sumažina kitų priemonių komedogeniškumą.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): amyris balsamifera oil (100% grynas ekologiškas Rytų Indijos santalmedžių eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Haitis.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: eterinis aliejus išgautas vandens distiliacijos būdu iš Rytų Indijos santalmedžių (balzaminių degmedžių) Amyris balsamifera medienos.

Kvapas: egzotinis, minkštas, kilnaus medžio.

Dėl savo savybių ir egzotinio aromato santalmedžių eterinis aliejus plačiai naudojamas kosmetikos ir parfumerijos gamyboje.

Remiantis 2015 m. atliktais tyrimais dėl elemolio poveikio odai, kuris yra vienas iš pagrindinių aliejaus ingredientų [1, 2], santalmedžių aliejus Amyris balsamifera gali būti rekomenduojamas šerpetojančios, sausos, jautrios ir linkusios sudirginimui odos priežiūrai. Padeda sumažinti odos šerpetojimą. Efektyvus esant ekzemai ir žvynelinei.

Rytų Indijos santalmedžių aliejus ypač vertinamas dėl savo komponentų, kurių raminamasis poveikis odai buvo įrodytas [3].

Remiantis neseniai atliktais tyrimais, Rytų Indijos santalmedžių aliejus turi įtaką ląstelių naujinimo procesams [4], todėl nerekomenduojamas brandžios arba senėjančios odos priežiūrai, bet puikiai tinka esant riebiai odai pagerinti jos išvaizdą bei apsaugoti odą nuo porų užsikimšimo ir spuogų formavimosi. Gali sumažinti kitų ingredientų komedogeniškumą.

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 2-8 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, simondsijų ar kt.)
✓ voniai – 6-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Rytų Indijos santalmedžių (degmedžių) eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

  1. Olga Pociūnienė

    Gėlinis, švelnus, saldus . Labai patiko kvapas.

Pridėti atsiliepimą