Šlamučių aliejus
helichrysum italicum

Malonaus žolinio medaus su šieno ir džiovintų vaisių užuominomis aromato, kuris yra savotiškas medus sielai – ramina, padeda išvengti streso, pašalina nuovargį. Kosmetikoje naudojamas brandžiai, pažeistai, alerginei, spuoguotai odai. Padeda išlyginti smulkias raukšleles, atkuria odos elastingumą ir tamprumą.

Talpa:

2 ml

Kiekis

17.50 

Ingredients (Sudėtis): helichrysum italicum oil (100% grynas šlamučių eterinis aliejus).

Kilmės šalis: Austrija.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: šlamučių eterinis aliejus išgautas garų distiliavimo būdu italinių šlamučių Helichrysum italicum žiedynų.

Kvapas: gėlių, medienos, su prieskonių ir džiovintų vaisių nata.

Šlamučių augalas turi unikalią savybę – jis neblunka ir nepraranda formos net ir išdžiuvęs. Galbūt todėl mūsų protėviai davė jam pavadinimą „auksinė saulė“ – kylanti iš dienos ir niekada neblėsta. Senovės graikai pirmieji panaudojo augalą, įdėdami jį į mišinius, skirtus gydyti odą. Kasdieniame gyvenime šlamučių aliejus arba jo džiovintos gėlės naudojami kovai su kenkėjais, kurie gadina spintoje laikomus daiktus.

Šlamučių regeneracinės savybės buvo žinomos nuo seniausių laikų. Ypač Prancūzijoje šlamučių eterinis aliejus parduodamas, kaip stebuklinga senėjimą stabdanti priemonė butelyje, žinomas kaip „jaunystės fontanas“.

Šlamučių aliejus turi nuostabią savybę sumažinti fermentų aktyvumą, kurie mūsų odoje atsakingi už elastino ir kolageno skaidymą [1]. Tai skatina greitesnę pažeistos odos regeneraciją. Aliejaus kosmetinės savybės yra neįkainojamos. Jis gali žymiai pagerinti brandžios odos būklę, išlyginti smulkias raukšleles, atkurti sveiką odos spindesį ir elastingumą, apsaugoti nuo senėjimo.

Šlamučių aliejaus sudėtyje yra medžiagų, turinčių įtaką odos uždegimo procesui esant pažeidimams arba alergijai. Tai leidžia rekomenduoti šlamučių aliejų kaip efektyvų pagalbinį priedą kosmetikai esant spuogams, odos bėrimams, dilgėlinei, žaizdelėms, strijoms [2, 3].

Šlamučių aliejus naudojamas masažiniams mišiniams, skirtiems anticeliulitiniam masažui, dedamas į kaukes ir veido kremus, į plaukų priežiūros produktus, į valomąją kosmetiką.

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 3-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, vynuogių sėklų ar kt.)
✓ voniai – 3–5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ pirtyse ir saunose – 5-7 šlamučių eterinio aliejaus lašų į 500 ml vandens.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Odos priežiūrai nenaudoti gryno aliejaus. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Svoris 0.04 kg
Talpa

2 ml

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Šlamučių aliejus”