Kedrų aliejus
juniperus virginiana

Įvertinimas
5.00
atsiliepimai (3)

Dervingo, dūminio ir šiek tiek kartoko aromato, ne tik atkuria emocijų pusiausvyrą, bet ir suteikia kilnų pasitikėjimą bei ryžtą, didina protinį ir fizinį aktyvumą, neša įkvėpimą, apsaugą, jėgą ir tikėjimą sėkme. Ideali priemonė puoselėti probleminę odą, riebius plaukus, šalinti pleiskanas, sumažinti plaukų slinkimą. Kvapo fiksatorius parfumerijoje.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): juniperus virginiana oil (100% grynas ekologiškas raudonųjų kedrų eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: JAV.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: kedrų eterinis aliejus išgautas garų distiliavimo būdu iš raudonųjų kedrų medienos Juniperus virginiana drožlių.

Kvapas: balzaminis, švelnus, lengvas ir gaivus medžio kvapas su karčių dūmų prieskoniu.

Kanadietiškas raudonasis kedras – „gyvybės medis“, kurio aromatas nukelia mus į gaiviai alsuojantį mišką tolimų didingų kalnų šlaituose. Prisotintas specifiniais niuansais ir natomis, aštresnis už kitus spygliuočių grupės atstovus, kedro kvapas nuo senų laikų simbolizuoja gausą, vaisingumą ir klestėjimą, pasižymi stipriu, atgaivinančiu ir regeneruojančiu charakteriu.

Pagrinde aliejus išgaunamas tik iš brandžių medžių, iš centrinės medžio dalies. Iš kedrų eterinio aliejaus išgaunamas labai vertingas komponentas – cedrolis, nuo jo kiekio sudėtyje priklauso aliejaus kaina. Daugiausia cedrolio turi raudonųjų kedrų Juniperus virginiana eterinis aliejus, palyginus su kitų rūšių kedrais (atlasiniu Cedrus atlantica, himalajų Cedrus deodara ir kt.), todėl jis itin vertinamas parfumerijos ir kosmetikos gamyboje.

Odos priežiūroje kedrų aliejus naudojamas, kaip priemonė turinti sutraukiamąjį poveikį, didina kolageno ir elastino formavimą ląstelėse, todėl tai ideali priemonė puoselėti probleminę arba brandžią odą [5].

Šis aliejus puikiai tinka aknės pažeistos odos priežiūrai, dėl žinomo cedrolio poveikio sumažinti paraudimus, odos susierzinimą ir niežulį [1, 2]. Dėl savo vyriško kvapo ir antiseptinių, sutraukančiųjų savybių kedrų aliejus dedamas į vyrams, vaikinams skirtas priemones nuo spuogų, bei losjonus po skutimosi. Kedrų aliejus valo odą esant spuogams, stangrina odą, gerina jos tekstūrą.

Kedrų eterinis aliejus naudojamas esant riebiems plaukams nuo pleiskanų atsiradimo ir saugo nuo plaukų slinkimo [4]. Raudonųjų kedrų aliejus pasižymi dideliu cedrolio kiekiu, kuris klinikiniuose tyrimuose parodė palankų poveikį plaukų folikulams stimuliuoti plaukų augimą.

Kedrų eterinis aliejus plačiai naudojamas parfumerijoje kaip puikus kvapo fiksatorius – sumažina viršutinių ir vidutinių kvapo natų intensyvumą ir stiprina pagrindinę [3]. Daugumos eterinių aliejų kvapai yra įvairių natų derinys, todėl kartais pridėjus kvapo fiksatorių kompozicijos aromatas žymiai keičiasi. Šį savybę galima pritaikyti ir visai kitam, pavyzdžiui, ruošiant repelentus, kvapo fiksatorius gali sulėtinti kitų eterinių aliejų garavimą ir prailginti jų veikimo laiką, nes dauguma eterinių aliejų nuo odos visiškai išgaruoja per 5-15 minučių ir jų poveikis greitai baigiasi.

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, vynuogių sėklų ar kt.)
✓ voniai – 4-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ pirtyse ir saunose – 5-10 lašų kedrų eterinio aliejaus įlašinti į 500 ml karšto vandens.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: individualus kedrų aliejaus netoleravimas. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Laikymo sąlygos: kedrų eterinį aliejų laikyti sandariai uždarytą, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Dėl cedrolio, laikant ilgiau arba atšalus gali atsirasti kristalai, tokiu atveju buteliuką su aliejumi reikia pašildyti rankose ir pakratyti.

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Raudonųjų kedrų eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

  1. Rūta Zaveckaitė

    Naudoju ne tik veidui, bet įlašinu ir į dušo želę bei šampūną.

  2. Viola

    Nuostabus produktas, neįtikėtinai švelnina plaukus.

  3. aukmonra

    Labai išskirtinis kvapas. Jį visad maišau su rozmarinų ir šalavijų aliejais, tinka puikiai nuo pleiskanų ir rodos, jog labai gerai išvalo odą.

Pridėti atsiliepimą