Raudonėlių aliejus
origanum vulgare

Naikina bakterijas ar stabdo jų augimą, rekomenduojamas probleminės ir aknės pažeistos odos priežiūrai. Padeda palaikyti odą stangrią ir elastingą. Šviesina pigmentines dėmes.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): origanum vulgare oil (100% grynas ekologiškas raudonėlių eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Moldova.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: eterinis aliejus išgautas garų distiliavimo būdu paprastojo raudonėlio Origanum vulgare antžeminės augalo dalies.

Kvapas: prieskoninis, turi savyje aštrumo, aitrumo, bei šilumos.

Raudonėlių eterinio aliejaus sudėtyje gausu dviejų, ypač stipraus poveikio, komponentų – karvakrolio ir timolio, jie stiprūs antiseptikai ir fungicidai. Todėl šis eterinis aliejus vienas iš favoritų medicinos srityje [1], apie jo antibakterines, antivirusines ir antigrybėlines savybes yra publikuota daugiau nei 800 mokslinių tyrimų rezultatų.

Raudonėlių eterinis aliejus – geras antioksidantas. Kosmetikos gaminiuose apsaugo odos ląsteles nuo žalingo poveikio laisvųjų radikalų, priešlaikinio senėjimo, reguliariai naudojant padeda ilgiau palaikyti odą stangrią ir elastingą [2].

Raudonėlių eterinis aliejus teigiamai veikia bakterijas Propionibacterium acnes ir Staphylococcus epidermis, kurie turi didelį įtaką aknės pažeistos odos būklei, todėl rekomenduojamas odos priežiūrai, esant probleminei odai su akne [3]. Kad paruošti priemonę nuo aknės reikia atskiesti 1 lašą raudonėlio eterinio aliejaus arbatiniame šaukštelyje vynuogių sėklų aliejaus ir tepti pažeistą vietą. Raudonėlių aliejus padeda pagerinti pažeistos odos būklę, raminti ir atstatyti odos struktūrą [4].

Dažnai brandžios odos išvaizdą gadina pigmentinės dėmės, kurios atsiranda dėl padidėjusios pigmento melanino sintezės. Sėkmingai su tokia hiperpigmentacija padeda kovoti raudonėlių eterinis aliejus, kuris sumažina melanino gamybą epidermyje, išlygina odos spalvą. Mišiniai su raudonėlių aliejumi lengvai šviesina odą, mažina smulkių raukšlių matomumą [5].

Raudonėlių aliejus tinka riebiai veido ir galvos odos priežiūrai riebalavimosi mažinimui.

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 2-3 lašus gryno raudonėlių eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, simondsijų ar kt.)
✓ masažiniam aliejui nuo celiulito – 1-2 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo
✓ esant spuogams – 3-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo
✓ voniai – 4-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Raudonėlių eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Raudonėlių aliejus”