Rožių aliejus (absoliutas)
rosa damascena

Įvertinimas
5.00
atsiliepimai (2)

Ryškaus, lengvai atpažįstamo rožių gėlių, truputį saldoko su sudėtingomis medaus ir džiovintų žolelių natomis aromato, kuris sukuria jausmingą atmosferą, skleidžia aplinkui šviesos energiją ir ramybę. Kosmetikoje naudojamas brandžiai odai nuo senėjimo požymių, lygina raukšles, mažina odos jautrumą, efektyvus nuo aknės, esant randams, pašalina paakių patamsėjimą ir vokų pabrinkimą.

Talpa:

2 ml

Kiekis

24.30 

Ingredients (Sudėtis): rosa damascena extract (100% grynas ekologiškas rožių aliejus (absoliutas)). Grynas, nesumaišytas su kitais aliejais!

Žaliavos kilmės šalis: Turkija.

Išgavimo būdas: rožių aliejus išgaunamas iš damasko rožių Rosa damascena žiedlapių ekstrakcijos būdu. Rožių žiedlapiai renkami nuo 5-10 val. ryte saulei auštant. Tam, kad išgauti 1 kg aliejaus reikia nuskinti 500-750 kg rožių žiedlapių.

Kvapas: gilus, saldus, gėlių. Rožių aliejus išgautas ekstrakcijos būdu turi stipresnį, bet mažiau saldų kvapą, nėgu aliejus gaunamas garų distiliacijos būdu. Aliejus išgaunamas iš damasko rožių žiedlapių itin vertinamas parfumerijos pramonėje.

Rožė visada buvo laikoma ir gėlių, ir aromatų karaliene, tai moteriškumo, aristokratijos ir bohemiškos prabangos aromatas. Nuo antikos laikų rožė pasižymi unikaliu ir ypatingu aromatu. Rožių žiedlapius jie merkdavo alyvuogių aliejuje ir taip gaudavo kūno priežiūros priemonę – „rožių aliejų“.

Pirmą kartą distiliavimo būdu iš rožių eterinį aliejų distiliavo arabų mokslininkas ir gydytojas Avicena (980–1037 m. pr. kr.). Iš tiesų damaskinė rožė buvo vienas pirmųjų augalų, sėkmingai panaudotų eterinio aliejaus distiliavimui. Rožių absoliuto gaminimas buvo pradėtas tik XIX amžiuje Prancuzijoje Grase (šis miestas garsus parfumerijos pramone). Islamiškajame pasaulyje – rožių eterinis aliejus buvo laikomas pranašo Mohamedo prakaitu, kritusiu ant žemės, kai šis buvo paimtas į dangų. Rožės simbolis, ir taip nuo labai senų laikų Rytuose buvęs labai stiprus, islamo šalyse tapo išskirtiniu, kaip ir pačios rožės naudojimas – rožių vandeniu plaudavę šventyklas, nes tikėta apvalančiom jos galiom.

Aromaterapijoje laikoma, kad rožė nepaprastai sustiprina jausmingumą, pripildo ramybės, palengvina kompleksus, sukelia jausmus ir sustiprina erotinius pojūčius.

Rožių aliejus yra išskirtinai sudėtingos cheminės sudėties, jame yra daugiau nei 300 žinomų medžiagų, kurie sudaro apie 86% aliejaus tūrio. Likusieji 14% – tai daugybė skirtingų junginių, kurių kiekvieno tėra po labai mažą kiekį, bet jie gyvybiškai svarbūs aliejui tiek dėl kvapo, tiek ir dėl savybių. Cheminė aliejų sudėtis, išgaunama iš skirtingų rūšių rožių (rosa gallica, rosa centifolia) stipriai skiriasi.

Parfumerijoje ir kosmetikoje – rožių aliejus yra pagrindinis ingridientas brangių kvepalų gamyboje. Rožių aliejus taip pat labai tinka odai prižiūrėti. Jis tinka visų tipų odai, bet ypač sausai, jautriai ir senstančiai. Tai puikus komponentas drėkinamųjų kosmetinių priemonių. Rožių aliejus gerina visas odos funkcijas, minkština, tonizuoja odą, lygina smulkias raukšles, ypač paakių, didina odos elastingumą ir tamprumą, naudojamas esant odos pleiskanojimui, randams [3, 4].

Rožių aliejus – vienas geriausių aktyviųjų ingredientų kosmetikoje brandžios odos priežiūrai. Toks poveikis nulemtas didelių antioksidantų kiekių [2], kurie mažina uždegimus, neutralizuoja laisvuosius radikalus ir jų neigiamą poveikį odai, apsaugodamas ląsteles nuo pažeidimo, priešlaikinio senėjimo, ankstyvių raukšlių ir dehidratacijos.

Aknės patogenezėje didelį įtaką turi Cutibacterium acnes bakterijos, sukeliančios uždegimą ir odos paraudimą. Tyrimais nustatyta, kad vos 0,25% rožių aliejaus koncentracija veido priežiūros mišinyje per 5 minutes visiškai naikina šias bakterijas [1]. Todėl šis aliejus (kaip ir čiobrelių arba cinamonų aliejai) labai efektyvus priemonėse nuo aknės.

Rožių aliejų galima maišyti su citrinų, nerolių ir santalmedžių eteriniais aliejais ir naudoti kosmetikos gaminiams, skirtiems problemiškai odai papildyti. Šie eterinių aliejų mišiniai naudojami vonioms, masažui ir patalpų aromatizavimui.

Naudojimas:
Kosmetikos gaminių papildymas
5 lašus rožių aliejaus ar vieno kurio nors aliejų mišinio sumaišyti su 10 – 15 ml kremo.

Veido odos priežiūrai
Оdos tamprumui ir elastingumui didinti, raukšlėms lyginti, odos paburkimui ir рaakių patamsėjimui (ураč pagyvenusiems žmonėms) panaikinti rekomenduojama daryti veido garų voneles ir aromamišiniu su rožių eteriniu aliejumi įtrinti odą.

Valomasis rožių losjonas
Sumaišyti 1 arbatinį šaukštelį 9% obuolių acto, po 1 lašą sandalų ir rožių eterinių aliejų, įpilti 100 ml rožių vandens ir vel sumaišyti.

Masažas
2 – 3 lašus rožių aliejaus arba vieno kurio nors aliejų mišinio sumaišyti su 1 valg. šaukštu bet kokio augalinio aliejaus (alyvuogių, simondsijų, migdolų ar kt.) ar Jūsų pasirinkto kremo.

Vonios
5 – 7 lašus rožių aliejaus ar vieno kurio nors aliejų mišinio, prieš tai sumaišyto su 1 valg. šaukštu pieno, medaus, jūros ar valgomosios druskos, įpilti į 37 – 38°C temperatūres vandens pripiltą vonią. Procedūros trukmė 10 – 20 min.

Patalpų aromatizavimas
4 – 6 lašus rožių eterinio aliejaus arba vieno kurio nors aliejų mišinio įlašinti į aromatinę lempą kurioje įpilta vandens, ir uždegti lempoje esančią žvakę. Aromatas pasklis patalpoje. Procedūros trukmė 15 – 30 min.

Kontraindikacijos: individualus rožių kvapo netoleravimas. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Rožių absoliutas, Turkija
Svoris 0.04 kg
Talpa

2 ml

  1. Jūratė Stankutė

    Pagaliau radau ne praskiestą, o tikrą aliejų!

  2. Mila Gudaitė

    Nuostabus kvapas, labai patenkinta

Pridėti atsiliepimą