Vynuogių sėklų aliejus
vitis vinifera

Įvertinimas
5.00
atsiliepimai (2)

Rekomenduojamas esant pažeistoms odos barjerinėms savybėms, kai oda sausėja, linkusi uždegimams ir spuogų atsiradimui, prarado tamprumą ir šviežumą. Esant pigmentinėms dėmėms ir patamsėjimams aplink akis. Plonų plaukų stiprinimui ir spindėjimo grąžinimui.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): vitis vinifera seed oil (100% grynas šalto spaudimo vynuogių sėklų aliejus).
Kilmės šalis: Vokietija.
Išgavimo būdas: vynuogių sėklų aliejus išgautas šalto spaudimo būdu iš tikrųjų vynmedžių Vitis vinifera vynuogių sėklų. Yra daug vynuogių rūšių ir išgauto iš jų aliejaus sudėtis labai skiriasi, didelį įtaką dar turi išgavimo būdas ir žaliavos brandumas. Mes siūlome kosmetinį aliejų, kurio išgavimo procesas optimizuotas sudėties praturtinimui fenoliniais junginiais ir taninais, turinčiais ryškų poveikį odai. Dar šios rūšies aliejus turi itin mažą laisvųjų riebalų rūgščių kiekį, todėl nėra komedogeniškas.

Vynuogių sėklų aliejus labai populiarus kosmetikoje dėl savo poveikio ir universalumo.

Vynuogių sėklų aliejus yra ypatingai lengvas, greitai įsigeria į odą, nepalikdamas riebios plėvelės. Tinka visų tipų odai. Sudėtyje yra didelis kiekis nesočiųjų riebalų rūgščių (ypač linolo rūgšties), kurios itin svarbios odos keramidų gamybai ir barjerinių savybių atstatymui. Jos atstato odos drėgmę išlaikančias ir apsaugančias nuo bakterijų savybes. Taip pat normalizuoja riebalų liaukų veiklą, sumažindamas porų užsikimšimo riziką ir spuogų formavimąsi. Esant brandžios odos sausumui, kurio priežastis dažniausia yra odos fermentų disbalansas, didesnis linolo rūgšties kiekis kosmetikos priemonėse leidžia jį kompensuoti ir padidinti nesočiųjų keramidų sintezę odos lipidų struktūros vientisumo atstatymui.

Vynuogių sėklų aliejus rekomenduojamas riebios ir probleminės odos priežiūrai. Šio aliejaus sudėtyje aptikti polifenoliai ir antocianinai, kurie turi priešuždegiminių, stangrinančių ir odą šviesinančių savybių esant pigmentinėms dėmėms. Tai leidžia vynuogių sėklų aliejų sėkmingai naudoti ne tik aknės pažeistos, bet ir raukšlėtos, pavargusios ir suglebusios odos priežiūrai, veido odos spalvos gerinti ir raukšlių matomumą mažinti, taip pat esant odos patamsėjimui ar pabrinkimui aplink akis. Esantys sudėtyje antioksidantai turi savybę apsaugoti odą nuo senėjimo požymių ir pigmentinių dėmių atsiradimo.

Vynuogių sėklų aliejus naudojamas labai sausos, šerpetojančios odos priežiūrai, padeda atstatyti optimalią odos drėkinimą. Tinka kasdieniam naudojimui. Puikus kūno aliejus po maudynių, leidžia atsikratyti tempimo pojūčio ir išsausėjimo, minkština odą.

Vynuogių sėklų aliejus dėl savo lengvos tekstūros tinka plonų plaukų priežiūrai. Kaukės su šiuo aliejumi prieš plovimą stiprina plaukus ir suteikia blizgumo. Puikus bazinis aliejus mišiniams su eteriniais aliejais.

Grožio receptai su vynuogių sėklų aliejumi

Kasdieninei odos priežiūrai
Po skutimosi ar vandens procedūrų gali būti naudojamas grynas vynuogių sėklų aliejus arba jo mišinys (santykiu 1:1) su baziniais aliejais (pvz. simondsijų, avokadų, argano ir kt.), arba kaip eterinių aliejų bazinis aliejus. Ypač rekomenduotina vynuogių sėklų aliejų sumaišytą su avokadų ar simondsijų aliejumi naudoti celiulito pažeistai ir sukietėjusiai odai masažuoti. Dar efektyviau veikia šie mišiniai, papildyti eteriniais aliejais: į 2 valg. šaukštus vieno kurio nors aliejų mišinio įlašinti po 2-3 lašus snapučių, kadagių, citrinų ir greipfrutų eterinių aliejų arba po 3 lašus levandų, pačiulių ir rozmarinų eterinių aliejų ir 2 lašus kiparisų eterinio aliejaus.

Kosmetikos gaminiams papildyti
10 – 15 g vynuogių sėklų aliejaus į 100 g kremo, losjono; į šampūnus ir balzamus nerekomenduojama dėti daugiau 5 g į 100 g pagrindo.

Odos valymui ir makiažo nuėmimui
Ant šiltame vandenyje sudrėkinto tampono įlašinti 5-6 lašus aliejaus ir nuvalyti odą.

Paakių raukšlelėms
Į 1 valg. šaukštą vynuogių sėklų aliejaus ir 1 valg. šaukštą avokadų aliejaus įlašinti po 1 – 2 lašus rožių ir santalmedžių arba santalmedžių ir apelsinmedžių žiedų (neroli) eterinių aliejų.

Gilioms raukšlėms
Į 1 valg. šaukštą vynuogių sėklų aliejaus įlašinti po 2 lašus kiečių, mėtų, pušų ir apelsinmedžių žiedų (neroli) eterinių aliejų. Tepti odą 1 – 2 kartus per dieną.

Sausai, pleiskanojančiai, pažeistai odai
Naudojami mišiniai 1:1, 2:1 arba 3:1 su simondsijų, kviečių daigų, avokadų aliejais. Į 1 – 2 valg. šaukštus bazinio aliejaus įlašinti po 1 – 2 lašus santalmedžių arba apelsinų eterinių aliejų.

Brandžios odos priežiūrai
Į 2 valg. šaukštus vynuogių sėklų aliejaus įlašinti 2 lašus santalmedžių eterinio aliejaus.

Celiulito pažeistai odai
Naudojamas mišinys su simondsijų arba avokadų aliejumi: į 2 valg. šaukštus bazinio aliejaus įlašinti po 2 – 3 lašus snapučių, kadagių, citrinų, kiparisų ir greipfrutų eterinių aliejų arba levandų, pačiulių, rozmarinų eterinių aliejų.

Plaukų priežiūra
Grynu vynuogių sėklų aliejumi ištepti lengvai įtrinant plaukų šaknis ir po 10- 15 min. išplauti.

Kaukės, kompresai
Problematiškai odai: naudojamas grynas aliejus arba jo mišiniai su simondsijų, kviečių daigų, avokadų aliejais. Į 1-2 valg. šaukštus bazės įlašinti po 1-2 lašus arbatmedžių, ramunėlių, kanangų, santalmedžių eterinių aliejų; arba snapučių, rozmarinų, levandų, citrinų eterinių aliejų; arba po 2-3 lašus kadagių ir rožių eterinių aliejų. Tepti pažeistą odos vietą. Mišiniai turi regeneruojamąją ir maitinamąją poveikį.
Šiuos mišinius galima naudoti kompresams ir kaukėms: servetėles, suvilgytas vienu kuriuo nors mišiniu, uždėti ant pažeistos odos vietos ir laikyti 20-25 min. – tai greitai regeneruoja audinius, didina odos elastingumą, lygina raukšles ir suteikia odai sveiką ir gražią išvaizdą.

Svoris N/A
Talpa

100 ml, 30 ml

  1. linaijan

    Puikus plaukams, jų neapsunkina, gerai pamaitina. Beje, prekių pristatymas laiku, viskas kruopščiai supakuota, kaina gera. Džiaugiuosi jus atradusi!

  2. otokib

    Nuostabus aliejus. Naudoju keli metai. Tikrai sumažina pigmentines dėmes. Pristatymas, apmokėjimas be jokių problemų. Geras tinklapis.

Pridėti atsiliepimą