Imbierų aliejus
zingiber officinalis

Akcija!

Jo subtilus aromatas labai gaivus, aštrokas, primena džiovintą imbierą, šildantis ir tonizuojantis, pikantiškų natų mėgėjai jo dėka pasineria į rytietiškų pasakų, fantazijų pasaulį. Rekomenduojamas riebiai ir probleminei odai esant spuogams ir komedonams, bei kaip aktyvus priedas mišiniams, skirtiems atpalaiduojančiam masažui. Efektyvi odos šviesinimo priemonė.

Kiekis

Ingredients: zingiber officinalis oil (100% grynas ekologiškas imbierų eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Šri Lanka.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: eterinis aliejus išgautas garų distiliavimo būdu iš imbierų Zingiber officinalis šaknų.

Kvapas: prieskoninis, aštrokas, šiltas ir malonus, labai gaivus su citrinos ir pipirų nata.

Imbieras savo istoriją sieja su Šiaurės Indija. Daugiau nei du tūkstančius metų jis buvo auginamas kaip vaistas, priešnuodis ir prieskonis, naikinantis jūros gėrybių parazitus. Taip pat buvo tikima, kad jis yra galingas afrodiziakas, žadinantis žmoguje beprotišką aistrą. Remiantis tuo XIX amžiuje Europos vaistininkai sukūrė „haremo saldainius“. Japonijoje imbieras buvo patiekiamas jaunavedžių vestuvių vakarienėje, kad jie amžinai prisimintų savo vestuvių naktį.

Imbierų eterinis aliejus unikalus savo sudėtimi ir išsiskiria dideliu sudėtyje esančio gingerolio kiekiu, būtent kuriam priskiriama daugybė aliejaus savybių.

Imbierų aliejus puikiai neutralizuoja laisvuosius radikalus ir turi gerų antioksidacinių savybių [1]. Puikiai tinka riebios odos priežiūrai esant spuogams ir komedonams, padeda atsikratyti “juodųjų taškų”, sumažinti paraudimus ir odos niežėjimą, nes trukdo sebumo oksidavimui ir veikia kaip anestetikas – sumažina odos jautrumą [2]. Tyrimuose su savanoriais buvo įrodyta, kad imbierų eterinis aliejus padeda pagerinti odos būklę esant uždegimams, todėl gerai tinka praturtinti kosmetikos priemones skirtas probleminei odai.

Imbierų eterinis aliejus gali būti naudojamas kaip efektyvi odos šviesinimo priemonė, nes sumažina melanino sintezę odoje [3].

Imbierų aliejus – geras priedas masažiniams aliejams, ypač atpalaiduojančiam masažui ne tik dėl savo nuostabaus kvapo, bet ir dėl šildančio poveikio. Padeda pavargusiems raumenims atpalaiduoti [4].

Naudojimas:
✓ odos ir plaukų priežiūrai – 2-3 lašus gryno eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – migdolų, simondsijų ar kt.)
✓ masažiniam aliejui – 4-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10-15 g pagrindo
✓ voniai – 3-4 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Odos priežiūrai nenaudoti gryno aliejaus. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Imbierų eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Imbierų aliejus”