Kajeputų aliejus
melaleuca cajeputi

Akcija!

Šalto, lengvo, primenančio spygliuočius aromato, kuriame jaučiami eukalipto ir mėtos natos su kamparo baze, padedantis greitai susikaupti ir atsikratyti mieguistumo. Naudojamas probleminės odos priežiūrai, aknės varginamai odai, linkusiai uždegimams, esant odos grybeliams, plaukų priežiūrai nuo pleiskanų.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): melaleuca cajeputi leaf oil (100% grynas kajeputų (smulkiųjų mirtenių) eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Vietnamas.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: eterinis aliejus išgautas garų distiliavimo būdu iš smulkiųjų mirtenių Melaleuca cajeputi lapų ir šakelių.

Kvapas: sudėtingas, šviežias, žolės, kuriame gaiviai skamba gėlių, mėtų ir kamparo atspalviai.

Visi mirtinių šeimos genties augalai garsus kaip dekoratyviniai, vaistiniai, o kai kuriose kultūrose net sakraliniai. Tarp jų ne tik išvaizda, bet ir savybėmis išsiskiria baltas medis – kajeputas. Jis auga Pietų Azijoje, Indonezijoje ir Australijoje ir žinomas tarp vietinių gyventojų kaip priemonė įkandus tropiniams vabzdžiams, žaizdų valymui ir nuo dantų skausmo.

Kajeputas – arbatmedžio giminaitis, o gaunamo iš jo eterinio aliejaus savybės irgi panašios. Bet didelis kajeputų aliejaus privalumas tame, kad mažiau alergizuoja odą ir saugiai gali būti naudojamas kosmetikos gaminiuose esant didesnei koncentracijai.

Kajeputų aliejus naudojamas kosmetikos priemonėms praturtinti aknės pažeistai ir probleminei odai, esant furunkulams. Šio aliejaus sudėtyje yra didelis kiekis stipriai veikiančių medžiagų, slopinančių bakterijų [1, 2] ir grybelių augimą [3]. Kajeputų aliejus naudojamas esant odos grybeliams ir pūslelinei. Tai itin efektyvi priemonė nuo pleiskanų, todėl rekomenduojamas šampūnų ar kondicionierių praturtinimui.

Aromaterapijoje kajeputo kvapas tonizuoja, padeda susikaupti dėmesį ir pašalina mieguistumą. Šį eterinį aliejų rekomenduojama garinti difuzoriuose peršalimo sezono metu [4].

Naudojimas:
✓ odos priežiūrai – 3-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – ricinų, vynuogių sėklų ar kt.)
✓ esant spuogams – 5-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo (jei tik ant probleminių vietų, galima saugiai naudoti gryną, bet ne visam veidui)
✓ plaukų priežiūrai – 3-5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo
✓ veido kaukėms – 4-6 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 2 šaukštais molio ir vandens (arba hidrolato)
✓ voniai – 4-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Kajeputų eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kajeputų aliejus”