Gvazdikų aliejus
syzygium aromaticum

Stipraus, šilto, primenančio prieskonį su medienos ir šviežių vaisių natomis aromato, kuris suteikia ramybės ir šilumos, leidžia susidoroti su savo rūpesčiais, abejonėmis ir baimėmis. Naudojamas aknės pažeistai odai, kaip antipersperantas, nuo mikroorganizmų ir grybelių, dantų jautrumo mažinimui.

Kiekis

Ingredients (Sudėtis): syzygium aromaticum oil (100% grynas ekologiškas gvazdikų eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Šri Lanka.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: gvazdikų eterinis aliejus gaminamas iš visžalių tropinių augalų gvazdikmedžių Caryophyllus aromaticus vaisių ar pumpurų distiliavimo vandens garais metodu.

Kvapas: itin stiprus ilgalaikis šiltas gaižiai aitrus aromatas.

Gvazdikų eterinis aliejus žymus ne tik kaip geras repelentas nuo uodų, bet ir šimtmečius buvo naudojamas nuo dantų skausmo ir XX amžiaus pradžioje būtent šiuo aliejumi kvepėjo odontologijos kabinetuose. Aliejaus sudėtyje yra didelis eugenolio kiekis, kuris turi skausmą malšinantį poveikį bei yra puikus antiseptikas ir priešgrybelinė medžiaga [2].

Gvazdikų aliejus padeda apsaugoti odą nuo mikroorganizmų ir grybelių [8], taip pat idealiai tinka burnos ertmės priežiūrai pašalinti nemalonų kvapą, apsaugoti dantis nuo ėduonies, bei sumažinti dantų jautrumą [5, 7].

Nustatyta, kad net visai nedidelis kiekis (apytiksliai 1 lašas į 100 ml) gali efektyviai apsaugoti ir panaikinti odos grybelį [1].

Gvazdikų aliejus naikina kai kurias bakterijų rūšis, kurios turi didelę įtaką aknės patogenezėje. Todėl šis aliejus rekomenduojamas spuoguotos ir probleminės odos priežiūrai (optimali koncentracija nuo 10 iki 16 lašų į 10 g pagrindo) [6].

Gvazdikų aliejus dėl savo išskirtinės sudėties yra stiprus antioksidantas ir sumaišytas su kitais gaminiais gali apsaugoti juos nuo oksidacijos (minimalus kiekis 2 lašai į 100 ml) [4].

Yra duomenų kad gvazdikų aliejus mažina prakaito išsiskyrimą, todėl gali būti naudojamas kaip antipersperantas [9]. Tyrimuose dalyvavo 40 dalyvių ir buvo matuojama delnų išsiskyrimo prakaito masė. Po 2 savaičių gvazdikų aliejaus naudojimo prakaito išsiskyrimas sumažėjo apie 43%.

Naudojimas:
✓ kaukėms – į vieną šaukštą pagrindo (medaus, augalinio aliejaus, kiaušinio trynio, kefyro, rūgpienio) įlašinti 1-2 lašus eterinio aliejaus. Gautą mišinį tolygiai paskirstyti ant odos, po 3-5 minučių nuplauti vandeniu praskiestu citrinų sultimis.
✓ plaukų priežiūrai – paruoškite mišinį (į vieną šaukštą augalinio aliejaus-pagrindo įlašinti 3-5 lašus eterinio aliejaus), įtrinkite gautą mišinį į galvos odą arba paskirstykite ant plaukų per visą ilgį, apvyniokite plaukus rankšluosčiu ir palikite 1-1,5 val., nuplaukite naudodami šampūną.
✓ voniai – 3 – 5 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ pirtyse ir saunose – 5-10 gvazdikų eterinio aliejaus lašų į 500 ml vandens.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui ir vaikų iki 5 metų odos priežiūrai. Odos priežiūrai nenaudoti gryno aliejaus. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Gvazdikų eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris N/A
Talpa

10 ml, 5 ml

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Gvazdikų aliejus”