Kardamonų aliejus
elettaria cardamomum

Akcija!

Turi šiltą ir nuostabiai sodrų aromatą, kuriame puikiai išsaugoti visos puikiai pažįstamos natos daugelio mėgstamo prieskonio. Jo kvapas ryškus, spindintis optimizmu. Kosmetikoje naudojamas esant aknės pažeistai ir probleminei odai, palengvina kitų medžiagų įsiskverbimą į odą, taip pat priemonėse plaukų augimo skatinimui ir blizgesiui.

Talpa:

5 ml

Kiekis

10.80  8.10 

Ingredients (Sudėtis): elettaria cardamomum seed oil (100% grynas kardamonų eterinis aliejus).

Žaliavos kilmės šalis: Indija.

Eterinio aliejaus kokybės sertifikatai: COSMOS APPROVED „Ecocert raw materials“ (ekologiškos ir natūralios kosmetikos), IFS 6.0 (maisto kokybės ir saugumo), GMP+ B1 (gyvūnų pašarų saugumo), FSSC 22000 (maisto produktų saugumo), MyClimate (100% tvarumas, neutralus aplinkai gamybos procesas).

Išgavimo būdas: eterinis aliejus išgautas garų distiliavimo būdu tikrųjų kardamonų Elettaria cardamomum sėklų.

Kvapas: saldokas, prieskoninis, būdingas kardamonui su truputį kartumo ir medienos nata.

Kardamonas yra imbierinių šeimos prieskoninis augalas, kurio sėklos tapo itin populiarūs visame pasaulyje. Gardinti patiekalus naudojamas nuo senovės Romos laikų, o kardamonu kvepianti kava yra beveik tapusi arabų svetingumo simboliu. Kardamonų aliejus dėl savo šilto, išraiškingo ir ilgai išliekančio aromato – mėgstama įvairių kvepalų sudedamoji dalis.

Kosmetikoje gali būti naudojamas priemonėse nuo aknės ir esant bakterijomis sukeltam uždegimui ir furunkulams, nes pasirinktinai veikia patogeninius mikroorganizmus [1]. Tyrimuose aptikta įdomi aliejaus savybė lengvinti įsiskverbimą į odą įvairių medžiagų, kai naudojami kartu su kardamonų aliejumi. Jo efektyvumas ne viskam vienodas ir priklauso nuo pačios medžiagos [2]. Kardamonų aliejus naudojamas kaip pagalbinis ingredientas odą šviesinančių priemonių sudėtyje.

Kardamonų aliejus plačiai naudojamas priemonėse burnos ertmės higienai, ypač esant uždegimams [3]. Mėgstamas ingredientas skysčiams burnos skalavimui.

Kardamonų aliejus naudojamas plaukų priežiūrai nuo pleiskanų ir priemonėse plaukų augimui ir blizgesiui [4].

Aromaterapijoje kardamono kvapas laikomas atpalaiduojančių ir stipru afrodiziaku. Jis labai energingas, puikiai tonizuoja ir pašalina nuovargį.

Naudojimas:
✓ odos priežiūrai – 3-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo (pvz. bazinio aliejaus – ricinų, vynuogių sėklų ar kt.)
✓ dantų priežiūrai – 3-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo
✓ esant spuogams – 5-9 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo
✓ plaukų priežiūrai – 5-7 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 10 g pagrindo
✓ voniai – 4-6 lašus eterinio aliejaus sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūros arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.
✓ galima garinti eterinių aliejų garintuve arba aromatinėse lempose.

Kontraindikacijos: nenaudoti esant individualiam netoleravimui. Odos priežiūrai nenaudoti gryno aliejaus. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!

Analitinė kokybės kontrolė:

Kokybės kontrolė Kardamonų eterinis aliejus (GCMS analizė)
Svoris 0.04 kg
Talpa

5 ml

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Kardamonų aliejus”